Bizar filmpje: totale paniek in Turkse dolmuş

Buspassagiers die plotseling in totale paniek raken om niks. Het hysterische filmpje is een grote hit op Youtube. Turken doen het filmpje na en er is al een zogenaamde ‘Harlem Shake’ van gemaakt.  

Turken raken in totale paniek om reactie buschauffeur

In het filmpje is te zien hoe een buschauffeur van een dolmuş (klein busje) compleet in paniek raakt nadat hij een vreemd geluid in de motor van het busje hoort. Hij kijkt een vrouwelijke passagier aan en roept door het busje: ‘piston aşağı’ (de cilinder/motor slaat af), doet de deuren open en vliegt zo snel mogelijk de bus uit. De passagiers schrikken zo erg van zijn reactie en springen bijna over elkaar heen om het busje uit te komen. Totale paniek, terwijl er helemaal niets aan de hand is. Ja ok, de motor is afgeslagen, maar is dat eng of gevaarlijk? De jongen die links voorin het busje zit duwt een vrouw (met hoofddoek) aan de kant en springt bijna over haar heen. Wat ging er door deze jongen heen?

Harlem Shake

Aan de reacties van mensen op internet kun je zien dat werkelijk niemand begrijpt waarom de passagiers en de buschauffeur zo hysterisch reageerden. Dachten ze dat er een bom zou afgaan? Dachten de passagiers dat ‘piston’ bom betekende? Op fora en andere websites geven Turken reacties over het bizare voorval. Een jongen: ”Ik heb het filmpje al 50 keer gezien, maar moet nog steeds huilen van het lachen als ik het weer zie.” Net als bij de Harlem Shake, worden er op Youtube filmpjes gezet waarin Turken de scene naspelen op school of kantoor.

Ook is een klein interviewtje op Youtube te zien met de desbetreffende chauffeur. De man geeft toe dat hij voor niks grote paniek heeft gemaakt en voelt zich schuldig tegenover zijn passagiers. ”Ik hoorde een vreemd geluid en wilde daar zo snel mogelijk iets aan doen. Ik ben blij dat niemand gewond is geraakt.”

Youtube filmpje Piston aşağı

Lees ook:Turkse politie slaat vrouw met hoofddoek
Lees ook:Ook Youtube doet het weer in Turkije
Lees ook:Ice Bucket Challenge ook populair in Turkije
Lees ook:Filmpje: drie Turkse meiden plegen woninginbraak met een pasje
Lees ook:İstanbul Atatürk Airport beste van Zuid-Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>