In Nederland warmer dan in Istanbul

Op diverse plaatsen in heel Nederland zijn vandaag opnieuw warmterecords gesneuveld. Met een record van 18,6 graden was het vandaag warmer in het Gelderse Deelen dan in Istanbul. Daar werd het slechts 13 graden.

In de zomer is het vaak omgekeerd, dan is het hier eigenlijk altijd warmer dan in Nederland. Maar nu is het andersom en zitten mensen lekker op een terrasje en in het park. Dat heeft Nederland volgens mij ook wel verdiend, want ik hoor van vrienden en familie dat de winter erg heftig is geweest. ‘Geweest’, want ik zie net op het weerbericht dat er deze week weer kans is op winterse neerslag..

Zonnetje, maar wel fris in Istanbul

Hoewel de zon zich wel lekker laat zien de afgelopen tijd in Istanbul, is het nog best fris. Nog geen zomerjasjes en slippertjes dus. Soms wil ik zelfs nog wel eens mijn handschoenen aantrekken. Gelukkig hebben we in Istanbul een niet heel strenge winter gehad. In december heeft het een paar dagen gesneeuwd, maar daar bleef het gelukkig wel bij. Het kan ontzettend koud zijn in Istanbul.

Lees ook:November maar nog steeds zomer
Lees ook:Lente in Nederland, regen in Istanbul
Lees ook:Sneeuw in Istanbul
Lees ook:Turkije onder dik pak sneeuw
Lees ook:Overwinteren in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>